Препоръчани:
Реклама
Сръбската пост рок група There. от Ниш ще изнесе концерти в София, Троян и Велико Търново в края на тази седмица. Гостуването на бандата е организирано от сдружението за популяризиране на съвременна балканска култура Balkans – Ways to Friendship, съобщават от сдружението.

There. са част от богатата алтернативна сцена в Сърбия. Групата е създадена през 2013 г. и вече имат зад гърба си един албум, както и участие в престижния международен фестивал Nishville, който дава...
dnevnik.bg - Любопитно
Нарастващата общност от хора, подкрепящи теорията, че Земята е всъщност плоска, организира конференции, пътешествия, телевизионен сериал и бъдещи експедиции, с които да разкрият онова, което според тях е скритата истина за най-голямата мистерия на този свят.

След като силно отразеното от медиите самостоятелно прекосяване на Антарктика от Колин О'Брейди предизвика усилени дебати сред критиците и поддръжниците на теорията, противоречивата YouTube звезда Логан Пол...
dnevnik.bg - Любопитно
Традиционни български продукти, приготвени по нетрадиционен начин, поднесени и снимани красиво. Така най-кратко може да се синтезира съдържанието на най-новата готварска книга на пазара, която е показно за това, че човек се храни и с очите си.

Професионалният български фотограф Илиан Илиев, който от години работи в чужбина, е автор на книгата
"20 български топ готвачи", която от днес е на пазара. Любопитното е, че преди година тя излезе първо на...
dnevnik.bg - Любопитно
Готик обществото в Китай се обедини в онлайн протест, след като на жена е било наредено да махне "тежкия" си грим, за да влезе в метрото. Аргументът на охраната е бил, че в този си вид тя ще "стресира" останалите пътници, съобщава "Гардиън".

В публикация в китайската социална мрежа Weibo жената, която запазва своята анонимност, си спомня как охраната в метрото в южнокитайския град Гуангджоу не й е позволила да пътува с метрото заради тежкия...
dnevnik.bg - Любопитно
Хавай ще бъдe първият щат на САЩ, който ще забрани повечето пластмаси, използвани в ресторантите. Това цели ново законодателство за намаляване на отпадъците, които замърсяват океана, информира Асошиейтед прес.

Десетки градове в страната забраниха стиропорните опаковки, но в Хавай за първи път се въвежда забрана на щатско равнище.

Второ, още по-амбициозно предложение, стига по-далеч и предвижда забрана ресторантите да раздават и използват...
dnevnik.bg - Любопитно
Италианската опера "Ла Скала" реши да върне над 3 млн. евро финансиране на Саудитска Арабия, след като плановете да има близки работни отношения със страната бяха силно критикувани, включително от членове на управляващата партия "Лига", съобщи "Ройтерс".

Саудитското предложение, в което влизаше и споразумение за място за министъра на културата на Саудитска Арабия в борда на "Ла Скала", се оказа проблемно, след като няколко...
dnevnik.bg - Любопитно
Актьорът Димитър Маринов говори пред "Дневник" за света без граници, американската мечта и за това как не смята да се взема прекалено насериозно, след като взе "Оскар" като част от екипа на "Зелената книга".
dnevnik.bg - Любопитно
Хамон иберико, октопод по галисийски, папас аругадас (сбръчкани картофи), тортия де пататас (картофена торта), паея валенсиана, кесада пасиега (вид сладкиш), папарахотес мурсианос (пържени лимонови листа). Това са седемте чудеса на испанската гастрономия. Определиха ги гласувалите за тях 400 хил. испанци преди две години в анкета, направена по идея на националната федерация на хотелиерите и ресторантьорите. Ценителите на испанската кухня веднага може да отбележат някои емблематични липси, но в...
dnevnik.bg - Любопитно

dnevnik.bg - Любопитно
С прожекция на документалния филм на "Сам на скалата" днес от 18.30 в кино Faces в Пловдив ще бъде открит фестивалът "Кино Фабрика - Пътуване във времето". Тази година лентата на режисьорката Елизабет Чай Васархели и световноизвестния фотограф и планинар Джими Чин взе "Оскар" в категорията за документално кино, съобщават от фондация "Пловдив 2019".

До края на април фестивалът ще представи селекция от световни заглавия. Един от...
dnevnik.bg - Любопитно
Светът все повече се съобразява с данните за климатични промени и след като през октомври миналата година ООН обяви, че ни остават само 12 години, за да ограничим унищожителния ефект на глобалното затопляне върху нашата планета, всяка малка стъпка изглежда от значение. Все повече хора осъзнават значението на природосъобразността, което се отразява и на модния бранш, твърди списание i-D. Според ново проучване на модната търсачка Lyst търсенето на устойчива мода се е увеличило драстично през...
dnevnik.bg - Любопитно


Историческата църква "Сен Сюлпис" в Париж, в която бе сниман филмът "Шифърът на Леонардо" по едноименния роман на Дан Браун, горя вчера за кратко.

Пламъците са тръгнали по масивните врати на църквата и са обхванали разположените над тях стъклописи и близко стълбище.

Пожарът бързо е бил овладян, нито един човек не е пострадал, макар по това време в храма да е имало четирима души.
<br...
dnevnik.bg - Любопитно
Играта, посветена на филма "Капитан Марвел", приключи в полунощ на 17 срещу 18 март. В нея са се регистрирали общо 244 потребителите с профили в id.capital.bg.

В първо ниво са дадени 166 отговора, а във второ - 211. Верните отговори от двете нива са общо 309.

След жребий наградите и щастливците, които ги получават, са съответно:

1 двоен билет - todor_gm
1 двоен билет - eip1490633311520530
1...
dnevnik.bg - Любопитно