Препоръчани:
Реклама
Общо 215 общини в България кандидатстваха успешно в надпреварата за финансиране на проекти по инициативата на Европейската комисия за безплатен безжичен интернет на обществени места WiFi4EU, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Така 81% от всички 265 общини в страната се включиха в борбата за ваучери за изграждане на висококачествен интернет на обществени места. Крайният срок за подаване на документите беше 9 ноември.<br...
Dnevnik.bg - Наука
"Ютюб" (YouTube ) планира да направи оригиналните си продукции безплатни за зрителите, но с показване на реклами.

Досега те бяха достъпни само за платилите абонати, припомня агенция "Ройтерс". От 2020 г. обаче платеното членство YouTube Premium (или Red) ще продължи да премахва рекламите и да дава и други преимущества.

Платената услуга бе въведена през три години и е достъпна в 29 държави. Идеята на компанията е да задоволи...
Dnevnik.bg - Наука
След близо седем месеца космическият апарат "ИнСайт" на НАСА кацна на повърхността на Марс след рисковано прекосяване на атмосферата на червената планета, съобщи НАСА от контролния си център в Пасадина, щата Калифорния, предадоха Франс прес и ДПА, цитирани от БТА.

Няколко минути след кацането сондата изпрати първата си снимка от повърхността на Марс, с мъглив образ, вероятно заради облака прах от кацането, но на която се вижда хоризонтът на планетата. НАСА не е...
Dnevnik.bg - Наука