Препоръчани:
Реклама
Американската компания Haya Labs е специализирана в производството на продукти с натурален произход, чиято цел се състои в подобряването на общото състояние на организма. Използваните от компанията суровини са от най-високо качество – те са максимално пречистени и с качествено и прецизно изчислени дозировки.
DoctorBG.com - Здравни новини
При пациенти, претърпели тотална артропластика на тазобедрена става и коляно, през първите 2 седмици се наблюдава над 25 пъти повишен риск от остър инфаркт на миокарда, сочи ново проучване.
DoctorBG.com - Здравни новини
Обусловената от човешката дейност промяна на климата е основният виновник за появата на бактерий в океанските води на Северна Европа. Става въпрос за бактерии от групата на Vibrio, които причиняват гастроентерити.
DoctorBG.com - Здравни новини
Мъжете, които използват редовно препарати срещу еректилна дисфункция, имат повишен риск от развитието на психогенна еректилна дисфункция, сочи ново проучване. Според последното, редовната употреба на тези препарати повишава риска от изграждане на психологическа зависимост.
DoctorBG.com - Здравни новини
Новопубликувана статия в Lancer описва HIV инфекцията и СПИн при мъжете, правещи секс мъже (МСМ). При тази популация HIV епидемията продължава да расте в световен мащаб, независимо от региона и икономическото развитие на съответната страна. Този прогрес на епидемията идва на фона на значителния прогрес в лечението и превенцията на HIV/СПИн през последните 20 години.
DoctorBG.com - Здравни новини
В проучване, включващо над 62 000 жени, бе установено, че консумацията на ядки по време на бременността е свързано с понижен риск от развитие на астма или други алергии от детето.
DoctorBG.com - Здравни новини
Добавянето на belimumab (Benlysta) към стандартната терапия за системен лупус еритематозус (СЛЕ) е безопасно, сочат 4-годишни резултати от продължението на оригиналното фаза II проучване с belimumab.
DoctorBG.com - Здравни новини
Ново проучване потвърждава, че генетична мутация значително повишава риска от рак на простата, особено при случаите с ранно начало и фамилна характеристика. Проучването е публикувано в Journal of the National Cancer Institute и представлява поредна стъпка към разработването на комерсиален тест.
DoctorBG.com - Здравни новини
Промените в областта на corpus callosum на магнитно-резонансното изследване и обемът на лезията в Т2 секвенция са най-чувствителните маркери от наличните MRI индикатори за риска от прогресия на клинично изолирания синдром (КИС) към клични дефинитивна множествена склероза (МС).
DoctorBG.com - Здравни новини
Добавянето на витамин В12 към стандартната антивирусна терапия при хроничен хепатит С при лица, непровеждали терапия досега, повишава шанса за успешно изчистване на вируса с 34%, сочат резултатите на отворено пилотно проучване.
DoctorBG.com - Здравни новини
Експериментален подход, при който се блокират чрез замръзяване нерви, инервиращи пениса, помага срещу преждевременна еякулация. Новата терапия била свързана с три пъти по-дълъг период за постигане на оргазъм.
DoctorBG.com - Сексуално здраве
На 1 декември световната общественост отбелязва Световния ден за борба с HIV/СПИН. Този път денят е свързан с повод за оптимизъм, тъй като както в световен мащаб, така и в България се отчита спад на новите HIV инфекции.
DoctorBG.com - Сексуално здраве
Ново проучване потвърждава, че трансдермалните хормонални системи са по-безопасна алтернатива на таблетките при жени в менопауза.
DoctorBG.com - Сексуално здраве
Бивалентната ваксина срещу човешки папиломавирус (HPV) Cervarix (GlaxoSmithKline), която бе въведена за превенция на цервикално заболяване, причинено от HPV типове 16 и 18, осигурява и силна защита срещу анална инфекция с тези типове, сочи проучване, проведено в Коста Рика.
DoctorBG.com - Сексуално здраве
Нов бърз HIV тест, който показва резултатите в рамките на 10 минути, може да засече HIV по-рано в хода на инфекцията спрямо наличните на пазара тестове, сочи изследване.
DoctorBG.com - Сексуално здраве