Препоръчани:
Реклама
Този текст е част от специалната тема "Ваканция, ура", с която "Детски Дневник" отново се старае да е в полза на родителите с идеи за приятни и полезни занимания за децата през предстоящите три месеца почивка.

Не се отнасяйте към четенето като към задължение или наказание. Избягвайте реплики от типа на "Ако прочетеш 10 страници, ще ти дам да играеш на телефона" – така у детето още повече се затвърждава нагласата, че четенето е нещо скучно и...
Dnevnik.bg - Образование
Министерството на образованието предлага съвместна работа между родители и учители за възпитанието на децата. На 22 май приключва общественото обсъждане на проекта на стратегията за възпитателната работа в училищата и детските градини (в прикачения файл).Написаните в дневника и бележника забележки отдавна не дават резултат. Поне не такъв, какъвто на учителите им се иска, затова образователното министерство решило да помогне на родителите с...
Dnevnik.bg - Образование
Във връзка с провеждането на тазгодишните държавни зрелостни изпити (ДЗИ) - по български език и литература (БЕЛ), на 21 май и по предмет по избор - на 23 май, пресцентърът на министерството на образованието разпространи следната информация:

Зрелостниците, подали заявления за явяване на матура по БЕЛ, са 52 650, а за втория - 41 716.

За изпита по желание заявление са подали 888 ученици, а да държат изпит за получаване на степен на професионална...
Dnevnik.bg - Образование
Близо три пъти по-малко ученици са напуснали образователната система през тази учебна година спрямо предходната, съобщи пресцентърът на министерството на образованието. Броят им е 5200, докато през миналата са били 14 058, сочат представените в Министерския съвет данни от работата по Междуинституционалния механизъм за обхват. За две години в детските градини и училищата са върнати или записани за първи път над 40 000 деца и ученици.

Вицепремиерът Томислав Дончев определи...
Dnevnik.bg - Образование
Вагон с 80 младежи от словенската програма Ustvarjalnik/USchool и 20 предприемачи и представители на бизнеса в Словения, пристигна за финалното състезание на участниците в програмата за насърчаване на предприемачеството и стартъп културата в българските училища - "Тийноватор", съобщиха от програмата.

Днес младежите от България и Словения ще работят с ментори и ще представят стартъп идеите си пред жури от инвеститори. Словенските участници ще се състезават за...
Dnevnik.bg - Образование
Тестове по български език, математика, "Човекът и природата" и "Човекът и обществото" очакват четвъртокласниците на Envision Play https://editor.nimero.com/.

Платформата е безплатна и съществува отскоро, но вече са решени повече от 55 хиляди теста и 900 хиляди задачи, като на ден учениците (а може би и техните родители) завършват над 2500 нови теста, съобщиха създателите на платформата от фирма "Нимеро".

Националното...
Dnevnik.bg - Образование
Общо 44.7% от седмокласниците не вярват, че техните съученици са добри хора, сочат данните от национално представително проучване в 100 училища в цялата страна, проведено от Центъра за приобщаващо образование. Данните бяха представени на обявяването на началото кампанията Дни на приобщаването 2019, която насочва общественото внимание към предизвикателства пред българското училище.

Количественото изследване на благосъстоянието на децата в училище, проведено от...
Dnevnik.bg - Образование