Препоръчани:
Реклама
Общо 846 деца са напуснали общообразователните училища в София само през учебната 2017/2018 г. От тях 664 са били в основното образование. Най-честата причина за отпадане от училище е заминаване за чужбина (536 деца или 63.4%). Семейни причини са били в основата 138 деца или 16.3% да останат извън класните стаи, а за 9.6% от децата причината да не ходят на училище е нежеланието да учат. Рискът от отпадане от училище е най-висок след 4-ти клас.

Тези данни бяха изнесени на...
Dnevnik.bg - Образование
В събота в София ще се проведе първата по рода си в България методическо-практическата конференция "Как да преподаваме медийна грамотност". Събитието ще се проведе под егидата на комисаря по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество в Европейската комисия Мария Габриел, а целта му е да даде на учителите практически инструменти за въвеждане на медийната грамотност в часовете.

Според данни от национално представителното изследване на Българския център...
Dnevnik.bg - Образование
На Деня на будителите започва да работи образователната платформа "Минимашини", създадена за ученици и студенти, искащи да развият умения, които не се учат в училище. Образователното съдържание, създадено от международен екип специалисти, е заснето като сериал, режисиран от британския режисьор Стивън Монтгомъри.

Едва 2% от българските ученици имат умения да решават проблеми, работейки в екип, сочат данните от изследването PISA 2017, според което цели 50% от...
Dnevnik.bg - Образование