Препоръчани:
Реклама
Все повече българи живеят под наем. Това показват данните на европейската статистическа служба Евростат. През 2017 г. общо 17.1% от българите плащат за квартира. За сравнение - през 2010 г. 13.1 на сто са живеели под наем.

В Европейския съюз няма голяма промяна по този показател за последните 8 години, като в момента близо 31% от европейците плащат за квартира. Лидер е Германия, където близо половината население живее под наем, а на втора позиция е Австрия. Двете страни...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Министерският съвет реши да обяви пет имота - публична държавна собственост, за частна държавна собственост, за да може Министерството на отбраната да ги продаде, съобщи правителствената пресслужба.

Имотите се намират в областите Пловдив, Пазарджик и Хасково като и министерството, и армията вече нямат нужда от тях. Те ще бъдат продадени чрез търг по Закона за държавната собственост. Първите два се намират на ул. "Ген. Радко Димитриев" № 2 в гр. Пловдив, като...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Програмата за саниране на жилищни сгради, която досега беше безплатна за собствениците, ще продължи, но вече с тяхно финансово съучастие. Обмислят се варианти за "диференциране в зависимост от климатичните или демографските обстоятелства в различните области и общини, както и в зависимост от икономическото състояние на гражданите", съобщи пред Нова телевизия зам.-министърът на регионалното развитие Малина Крумова.

В региони със забавено икономическо развитие има...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Наемите на първокласни офис площи в София отбелязаха плавен ръст през първото тримесечие на 2018 г. в резултат от активния пазар, показват данните на консултантската компания Cushman&Wakefield Forton.
Средните предложения вече са €14/кв. м при €13.5/кв. м през 2017 г. Цените варират между €12/кв. м и €14/кв. м в зависимост от местоположението на сградата, като най-високи цени са постижими при проектите в централните райони и по протежение на големите булеварди.
<br...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
След най-добрата година за имотния пазар през последното десетилетие 2018 г. започва по-умерено и по-зряло за жилищния пазар в София. Отново има ръстове по всички показатели, но те вече са по-плавни. Това показва анализът на "Бългериън пропъртис".

Не на всяка цена

Купувачите продължават да обмислят добре покупките си, да оглеждат възможно най-много от имотите на пазара и да не купуват на всяка цена. Тази еластичност в търсенето очаквано...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Собствениците на апартаменти във Виена ще могат по-трудно да печелят пари от платформите за краткосрочно отдаване под наем като Еърбиенби (Airbnb), предаде ДПА, цитирана от БТА. Според нов проектозакон на общинските власти на Виена собствениците няма да могат да предлагат няколко апартамента. Ще остане законно отдаването под наем само на едно собствено жилищно пространство.

Изследване на Техническия университет на Виена показа, че миналата година 2000 апартамента в града...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Цената на земеделската земя в България е скочила почти двойно за петгодишен период, отчита анализ на "Евростат" за цените и наемите на земеделска земя в ЕС през 2016 г.

През 2011 г. един хектар (1 хектар е равен на 10 декара) земеделска земя е струвал средно около 2100 евро, докато през 2016 г. цената му се е покачила почти до 4000 евро, сочат данните на Европейската статистическа служба.

Най-скъпо се е продавала земята в Североизточния...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Напоследък българи се оплакват в Европейския потребителски център от това, че са станали жертва на съмнителни сделки с така наречения таймшеър. Това е покупката на право на ползване на къща или апартамент в туристически комплекс за почивка за определен период през годината. При това разходите по поддръжката на имота се поделят между всички собственици.

По оценки на центъра услугата става все по-популярна сред българите, но успоредно с възможностите се получават и...
dnevnik.bg - Недвижими имоти