Препоръчани:
Реклама
Цените на жилищните имоти на национално ниво забавят темпа си на растеж през 2019 г., но все още се наблюдава ръст, сочи анализ на екип на Райфайзенбанк, изготвен съвместно с партньора Bulgarian Properties. "През първото полугодие на тази година тенденцията на постоянен темп на растеж на цените на имотите се обръща след достигнатите пикови стойности през 2018 г.", коментира Георги Георгиев, началник отдел "Управление на обезпеченията" в Райфайзенбанк.
<br...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
София и големите градове вече са наситени с площи в търговски центрове. Нови проекти излизат все
по-рядко и наемният пазар е движен най-вече от размествания и обновяване на наемателите във вече работещите. Силната активност на наемателите и ограничените възможности за разрастване са причини за продължаващия ръст на наемните цени. Това са изводите на консултантската компания за бизнес имоти Cushman &Wakefield Forton от развитието на пазара на търговски площи в страната през...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Близо 107 хил. кв.м нови офис площи в София са завършени през първата половина на 2019 г. С въвеждането в експлоатация на Tower B и на втората фаза на проекта Adora Business Center, както и на няколко по-малки сгради, обемът на предлаганите офиси през второто тримесечие се е увеличил с 43 хил. кв.м. Общото предлагане на Клас А и Б офиси достига 1.925 млн. кв.м, показват данните на консултантската компания Cushman & Wakefield Forton, разпространени днес.

Най-активни на...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
През второто тримесечие на годината цените на жилищните имоти и лихвите по ипотечните кредити остават стабилни, сочи анализ на ARCO REAL ESTATE. В него се казва, че са възможни леки движения нагоре и надолу в цените, но се очаква те да бъдат еднократни случаи, а не трайни тенденции.

Отбелязва се, че конкуренцията в предлагането нараства, като се предлага както старо, така и ново строителство на различни етапи на строеж.

При жилищните имоти се...
dnevnik.bg - Недвижими имоти