Препоръчани:
Реклама
Пазарът на недвижими имоти в София премина пика си - строителните предприемачи коригират надолу цените, а купувачите не бързат да купуват на всяка цена. Това сочат наблюденията на компанията за недвижими имоти "Адрес".

Ръстът на цените спрямо края на миналата година е средно със 7.7% като бум на поскъпването има в смятаните доскоро за неблагоприятни за живеене райони, каквито са "Дружба" (+12.59%) и "Овча купел" (+11.52%). Наличието на метро...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Препотвърждаваме стратегическото партньорство между България и САЩ. Двете страни споделят общи ценности и интереси и имат ангажимент към опазването на мира и международния ред. Сътрудничеството със САЩ заема важно място във външната политика на страната ни както в двустранен, така и в многостранен план, е казал българският министър-председател Бойко Борисов по време на среща с държавния секретар на САЩ Марк Помпейо в Ню Йорк, предаде правителствената информационна служба.
<br...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Купувачът на софийския търговски център The Mall е придобил и помещенията, в които се разполагаше фалиралият супермаркет "Карфур", пише "24 часа" като се позовава на финансовия отчет на компанията Hyprop. Дружеството притежава 60% от Нуstеаd Limited - компанията купувач на мола.

От 2016 г. площта на "Карфур" стои празна. През май веригата "Билла" беше обявила, че ще заеме освободеното място.

Новият собственик...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Парадоксът в България е, че над 30% от жилищата са необитавани, а същевременно над 40% от домакинствата живеят в пренаселени жилища. Това коментира пред Би Ти Ви зам.-министърът на регионалното развитие Малина Крумова, която представи проекта за национална жилищна стратегия.

От 4 млн. жилища в България над 1.2 млн са необитавани, сочат данните на министерството. Една част са получени в наследство от няколко съсобственици, които не могат да се споразумеят как да управляват...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Общинският съвет в Царево ще обсъжда утре дали да разреши застрояване на имот в местността Силистар, съобщи сайтът "Бивол".

Докладната е на кмета Георги Лапчев и е вписана като последна 24-та точка в дневния ред на утрешното заседание на съветниците, се вижда от сайта на община Царево. Кметът предлага местната власт да даде "разрешение за изработване на проект на подробен устройствен план - план за застрояване за поземлен имот № 62459.59.5 по кадастралната...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
С наемни сделки за 66 982 кв. м офис пазарът запази висока активност през първата половина на 2018 г., показват данните на консултантската компания Cushman & Wakefield Forton. Макар и по-малък от рекордните нива през първото полугодие на 2017, обемът на отдадените площи се движи в рамките на обичайните за последните пет години на възстановяване и растеж.

Наемите остават стабилни, като търсените от собствениците на първокласни площи нива се движат между 13 и 15...
dnevnik.bg - Недвижими имоти