Препоръчани:
Реклама
С наемни сделки за 66 982 кв. м офис пазарът запази висока активност през първата половина на 2018 г., показват данните на консултантската компания Cushman & Wakefield Forton. Макар и по-малък от рекордните нива през първото полугодие на 2017, обемът на отдадените площи се движи в рамките на обичайните за последните пет години на възстановяване и растеж.

Наемите остават стабилни, като търсените от собствениците на първокласни площи нива се движат между 13 и 15...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Два етажа от сградата на централното управление на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) се дават под наем, съобщиха синдиците на банката Ангел Донов и Кристи Маринова.

За отдаване са обявени сутерена, първи (партерен) етаж и втори етаж, като е уточнено, че до този момент тези части са използвани и предназначени за банкова дейност.

Помещенията са оборудвани с офиси, помещение за деловодство, приемни за обслужване на клиенти, санитарни...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на фонда за инвестиции в имоти "Лайънс хед инвестмънтс" (Lion's Head Investments) да придобие бизнес център "Мегапарк" на столичния булевард "Цариградско шосе", съобщиха от ведомството. Той вече притежава в София "Полиграфия офис център".

Сделката за "Мегапарк", който разполага със 75 хиляди квадратни метра офис площи, се счита за най-голямата подобна след кризата....
dnevnik.bg - Недвижими имоти
София е на 18-то място сред 150 града в света по най-бързо поскъпване на жилищата, се казва в международен доклад на консултантската компания Knight Frank.

В анализа се отбелязва, че възходът на европейските градове продължава - 11 от градовете в първата двайсетица са от Стария континент - Ротердам (14.8%), Единбург (12%), Порто (11.7%) и София (11.3%) вече се присъединяват към дългогодишни лидери Берлин (14.9%) и Рейкявик (11.8%).

От класацията се...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Ипотека, учредена от човек, който не е собственик на имота към датата на учредяването, да се смята за нищожна, предлага в законопроект депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Идеята на промените е собствениците много по-бързо и лесно да събарят ипотеката, без да водят други дела, защото решението по делата, които те са водили срещу купувачите на имотите, ще важат и за банките, които са отпуснали пари срещу ипотека.

Според депутата приемането на такъв текст ще...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Все повече българи живеят под наем. Това показват данните на европейската статистическа служба Евростат. През 2017 г. общо 17.1% от българите плащат за квартира. За сравнение - през 2010 г. 13.1 на сто са живеели под наем.

В Европейския съюз няма голяма промяна по този показател за последните 8 години, като в момента близо 31% от европейците плащат за квартира. Лидер е Германия, където близо половината население живее под наем, а на втора позиция е Австрия. Двете страни...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Министерският съвет реши да обяви пет имота - публична държавна собственост, за частна държавна собственост, за да може Министерството на отбраната да ги продаде, съобщи правителствената пресслужба.

Имотите се намират в областите Пловдив, Пазарджик и Хасково като и министерството, и армията вече нямат нужда от тях. Те ще бъдат продадени чрез търг по Закона за държавната собственост. Първите два се намират на ул. "Ген. Радко Димитриев" № 2 в гр. Пловдив, като...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Програмата за саниране на жилищни сгради, която досега беше безплатна за собствениците, ще продължи, но вече с тяхно финансово съучастие. Обмислят се варианти за "диференциране в зависимост от климатичните или демографските обстоятелства в различните области и общини, както и в зависимост от икономическото състояние на гражданите", съобщи пред Нова телевизия зам.-министърът на регионалното развитие Малина Крумова.

В региони със забавено икономическо развитие има...
dnevnik.bg - Недвижими имоти