Препоръчани:
Реклама
Какво е бъдещето на градовете? Утопичен лабиринт от стъклени небостъргачи, роботизирани лични асистенти, автомобили, които вземат самостоятелни решения, и стотици километри подземни кабели, по които тече собственият разум на града? Тази картина ще намерите не само в много футуристични книги и филми от миналия век, но и в продуктите, които все все повече компании продават в последните няколко години.

Но технологичните визии за бъдещето на градовете изпускат най-важния...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Основните характеристики, определящи пазара на недвижими имоти през третото тримесечие на 2018 г., се изразяват във все по-често търсене на 100% финансиране при покупка на жилище и нарастване на броя сделки с жилища в строеж, известни като сделки на зелено. Това показват данните на консултанта в тази област Arco Real Estate. Обичайно банките кредитират до 80% от стойността на имота, като конкретният процент зависи от вида строителство и други характеристики на имота.
<br...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
България е с най-голям спад в строителството през септември сред страните от Европейския съюз, сочат данните на Евростат.

Намалението на строителната продукция в страната през месеца е с 2.1% спрямо август и с 4% спрямо септември 2017 г. при среден за ЕС растеж от съответно 1.7% и 4.2%.

На месечна основа най-голям растеж в сектора отчитат Франция (+3.7%), Германия (+2.2%) и Великобритания (+1.8%). Освен България в тройката с най-голям спад са също...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Увеличеното предлагането на офис площи ще постави под натиск наемните цени и ще доведе до по-ниска заетост през следващите години. Това сочат данните за третото тримесечие на консултантската компания за бизнес имоти Cushman & Wakefield Forton. На пазара се очакват над 600 хил. кв.м.

"Последните години бяха силни за пазара на офис площи, но този период е към края си – икономическият растеж се забавя, безработицата в София и в страната е близо до исторически...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
За обществените и частните сгради с над 200 места за паркиране и гариране занапред ще се правят задължително транспортни проучвания, които да покажат какво ще е натоварването на уличната мрежа и градската среда от трафика, породен от изграждането им. Това предвижда проект за промени в Наредбата за планиране и проектиране на комуникационно-транспортната система на урбанизираните територии, публикуван за обществено обсъждане от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщи...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Растежът на цените на недвижимите имоти се забавя, а търсенето и предлагането се уравновесяват. Това са изводите от анализ на компанията за недвижими имоти "Явлена", основан на данните за сключените сделки и договори за ипотеки, както и на наблюденията на експертите в компанията. Тя представи някои тенденции в петте български града с най-голяма динамика на имотния пазар.

София

В столицата за експертите е очевидна тенденцията към...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Високото качество на строителство и доброто местоположение мотивират купувачите да сключат сделка на цена, по-висока от предварително определения за това бюджет, сочат данните на строително- инвестиционната компания BLD, направила проучване сред заинтересовани от новопостроени сгради потребители.

Над 70% от хората, планиращи да купят ново строителство, са готови да платят повече, ако тези два фактора отговарят на изискванията им, се казва в прессъобщението.<br...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
За пръв път от десетилетие българските купувачи на ваканционни имоти са повече от руснаците, сочат данните на компанията "Грийн лайф" (Green Life Development & Resorts) за сделките през тази година.

Друга нова тенденция е покупката с кредит - около 20% от покупките през годината, съобщи на пресконференция изпълнителният директор на компанията Теофил Петров. Освен това българските купувачи вече са готови да сключват сделки и на зелено, изчаквайки средно 18...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Пазарът на недвижими имоти в София премина пика си - строителните предприемачи коригират надолу цените, а купувачите не бързат да купуват на всяка цена. Това сочат наблюденията на компанията за недвижими имоти "Адрес".

Ръстът на цените спрямо края на миналата година е средно със 7.7% като бум на поскъпването има в смятаните доскоро за неблагоприятни за живеене райони, каквито са "Дружба" (+12.59%) и "Овча купел" (+11.52%). Наличието на метро...
dnevnik.bg - Недвижими имоти
Препотвърждаваме стратегическото партньорство между България и САЩ. Двете страни споделят общи ценности и интереси и имат ангажимент към опазването на мира и международния ред. Сътрудничеството със САЩ заема важно място във външната политика на страната ни както в двустранен, така и в многостранен план, е казал българският министър-председател Бойко Борисов по време на среща с държавния секретар на САЩ Марк Помпейо в Ню Йорк, предаде правителствената информационна служба.
<br...
dnevnik.bg - Недвижими имоти