Препоръчани:
Реклама
Хауърд Грийнбърг е един от големите колекционери и галеристи на фотография в Америка. След като завършва колеж през 70-те години започва да снима. Постепенно от фотограф се превръща в изследовател, който се интересува от историята зад дадена снимка. Отваря първата си галерия през 1981 г. Пет години по-късно се мести Ню Йорк. От 2003 г. галерията му е в сърцето на Манхатън, на 57 улица. Днес Грийнбърг е сред най-активните дилъри и куратори на съвременни фотографи. Сред тях е и сензацията Мери...
dnevnik.bg - Любопитно
Макар и Великден тази година да е рано, поради което и с неустойчиво време, събирането на няколко почивни дни накуп е добър повод човек да излезе от зоната си на комфорт като предприеме кратко пътешествие, за което не е събирал сили до момента.

Такова може да се окаже леко изкачване в невисоките части на планината. Когато времето не те притиска и знаеш, че винаги можеш да се върнеш, ако идва нанагорно, нещата са по-леки.

Ако въпреки затоплянето на...
dnevnik.bg - Любопитно

dnevnik.bg - Любопитно
Документални филми като "Лица/Места" на 90-годишната вдъхновителка на френската нова вълна Аньес Варда и "Животът, анимиран", и двата номинирани за "Оскар", ще бъдат в програмата на третия фестивал Master of Art. Събитието, посветено на документални филми за света на изкуството, ще събере 77 заглавия от цял свят в периода между 12 и 30 април в София, Пловдив и Варна.

Десет от тези филми ще бъдат български, като сред героите в тях са Иван...
dnevnik.bg - Любопитно
За пръв път от 35 години в Саудитска Арабия ще отвори врати киносалон, предаде "Ройтерс". Той ще бъде открит на 18 април в столицата Рияд и до 5 години ще стане един от поне 40 според споразумение на властите с американската верига AMC.

Кинотеатрите няма да бъдат разделени на "мъжки" и "женски", както много други места в дълбоко консервативното мюсюлманско кралство. Според източник на "Ройтерс" първият филм, който ще бъде показан, е...
dnevnik.bg - Любопитно
За втори път след проекта си Hello and Welcome to Paris фотографът Никола Михов насочва вниманието си към постановката на фотографския образ: той снима хората как се снимат. И докато преди в кадър бяха телевизионните емисии, предаващи на живо след атентатите в Париж отстрани, новият му проект - "Моя Лиза", се обръща към загадъчните усмивки и и друг медиен феномен - селфито.

Никола Михов прекарва общо 138 часа пред най-известната картина в света - "Мона...
dnevnik.bg - Любопитно

dnevnik.bg - Любопитно
"Жълтата подводница" - анимираният мюзикъл на Джордж Дънинг, вдъхновен от "Бийтълс" ще се върне ще се върне в кината това лято по случай 50-годишнината от премиерата си, предаде "Ролинг стоун".

"Подводницата" ще бъде прожектирана отново в американските кина от юли месец, в ръчно възстановено копие с голяма резолюция. Саундтракът към филма, от песните на "Бийтълс" до музиката на Джордж Мартин, също е адаптиран за стерео...
dnevnik.bg - Любопитно
Петиция иска Мерил Стрийп да замени покойната Кари Фишър в ролята на принцеса Лея в "Междузвездни войни", пише "Индипендънт".

Онлайн подписката, започната от фенове, е събрала 9000 поддръжници за два дни. Според тях Лея е твърде важен герой, за да бъде "отписана" от сюжета без причина, и е по-добре друга актриса да поеме нейната роля. Мерил Стрийп "като най-голямата жива актриса" била идеална за ролята. Освен безбройните й награди и...
dnevnik.bg - Любопитно
Пиесите "Изход" от Йоана Мирчева, "Закачане" от Неда Соколовска и "Цветът на дълбоките води" от Оля Стоянова са номинирани за "Аскеер" за съвременна българска драматургия, съобщиха организаторите от театър "Българска армия" на пресконференция днес.

За наградата се състезават текстове, поставени за пръв път между 1 април 2017 г. и 31 март 2018 г. И през изминалата година тенденцията да се залага на български автори се...
dnevnik.bg - Любопитно