Препоръчани:
Реклама
Комикът Били Конъли обяви, че след кариера от половин век в стендъп комедията, музиката, филмите и телевизията се оттегля от изпълненията на живо, предаде "Гардиън".

Новината се появи по време на интервю пред "Радио Таймс", в което комикът разкри и че е изпробвал да приема медицински канабис в борбата си срещу болестта на Паркинсон. Били Конъли беше диагностициран с Паркинсон през 2012 г., а година по-късно проговори публично за заболяването си. В...
dnevnik.bg - Любопитно

dnevnik.bg - Любопитно
Фотография, за която повече от 50 години се е смятало, че представя портрет на 13-годишния Винсент ван Гог, всъщност се оказа на неговия 15-годишен брат Тео, съобщи фондация "Винсент ван Гог" в прессъобщение на сайта си.

В четвъртък музеят на Ван Гог в Амстердам разкри резултатите от изследване на снимката, представяна в неизброимо много книги и каталози и винаги описвана като най-ранната известна снимка на Ван Гог.

Разкритието означава,...
dnevnik.bg - Любопитно
Днес "Оратница" се завръщат на клубната сцена в София с представянето на третия си албум ALTER ETHNO. Групата вече подгря публиката в Перник, Варна, Свиленград, Велико Търново, Русе и Бургас. "Оратница" се завръщат на клубна сцена след почти едногодишно отсъствие, в което музикантите се отдадоха на записите на албума и работа върху други музикални проекти.

През изминалата година "Оратница" бяха посланик на българската музика в поредица...
dnevnik.bg - Любопитно
Холивудската звезда Хю Джакман обяви първото си световно концертно турне, в което ще изпълни част от песните от хитови мюзикъли с негово участие, предадоха световните медии.

Турнето носи името "Мъжът. Музиката. Шоуто". Само във Великобритания са включени четири дати през пролетта на 2019 г. Освен тях има предвидени още общо 9 из Европа, както и 22 в Северна Америка, като закриващи ще са две изяви в "Холивуд Боул". Първите три са на 13, 14 и 16 май...
dnevnik.bg - Любопитно

dnevnik.bg - Любопитно
Реге музиката беше добавена към списъка на международни културни съкровища, за които ООН смята, че си заслужава да бъдат опазвани и популяризирани, съобщава "Би Би Си". Музикалният стил, който води началото си от 60-те години в Ямайка, и е свързан с имена като Боб Марли, Пийт Тош, Toots и The Maytals, беше добавен към списъка като "нематериална културна ценност".

Според ЮНЕСКО реге музиката е "социо-политическа, чувствена и духовна", а...
dnevnik.bg - Любопитно
"Тайният живот на Вера" - документален филм на Тонислав Христов, който разказва за преследваната от детски травми Вера, която се опитва да извоюва независимост чрез различните роли, които играе в живота, ще има своята световна премиера като част от конкурсната програма за международни документални филми на "Сънданс". Днес фестивалът за независими филми, който ще се проведе между 24 януари и 3 февруари, обяви селектираните заглавия.

Тази година...
dnevnik.bg - Любопитно
Американският режисьор, сценарист, актьор и продуцент Куентин Тарантино се ожени за 35-годишната си приятелка, израелската певица и модел Даниела Пик. Според израелски медии двамата са сключили брак на малка частна церемония в Лос Анджелис, предаде сайтът NME.

55-годишният носител на две награди "Оскар" се запознава с настоящата си съпруга през 2009 г., докато той е на рекламна обиколка в Израел за представянето на филма "Гадни копилета" с участието на...
dnevnik.bg - Любопитно