Препоръчани:
Реклама

dnevnik.bg - Любопитно
Канадецът Райън Гослинг може и да е един от най-известните актьори в света, но собствените му деца са на друго мнение. Дъщерите му са убедени, че той всъщност е астронавт. Звездата сподели това по време на участието си в предаването на Джими Кимъл, в което представи биографичния филм "Първият човек" на режисьора Деймиън Шазел, в който той изпълнява ролята на първия човек на Луната Нийл Армстронг.

"Те дойдоха на снимките, докато снимахме една от сцените на...
dnevnik.bg - Любопитно
Историята, позната от едноименния филм "Седем години в Тибет", излиза в книжния си вариант за пръв път на български език. Това е пълен превод на оригиналното немскоезично издание заедно с черно-бели снимки. В нея има и кратко посвещение от Далай Лама.

Когато знаменитият австрийски алпинист Хайнрих Харер се отправя на експедиция до Нанга Парбат през 1939 г., той не подозира, че няма да види родината си в продължение на повече от десетилетие. Избухването на...
dnevnik.bg - Любопитно
Много от малките читатели и техните родители познават добре илюстрираната поредица за Финдъс и Петсън от Свен Нордквист, която у нас излиза в 9 книги от издателство "Фют". След толкова години препрочитане от началото на седмицата техните почитатели вече могат да открият онлайн и в книжарниците новата "Финдъс и Петсън и как по Коледа се случват чудеса", която най-сетне излиза на български в каталога на същото издателство.

Ако има хора, които не познават...
dnevnik.bg - Любопитно
Руската информационна война взима на прицел и попкултурни феномени като "Междузвездни войни" - това показва проучване на Мортен Бей, доктор по информационни науки в University of California, Los Angeles. (Повече за него четете тук). Бей е анализирал ожесточените спорове в "Туитър", последвали излизането на осмия филм от поредицата, "Последните джедаи" и е открил, че сред туитър акаунтите, споменали режисьора Райън Джонсън, за да изразят недоволството си от филма,...
dnevnik.bg - Любопитно
"Помниш ли онези дни, най-хубавите наши дни?
Бяхме деца и вярвахме, че сбъдват се мечтите ни..."

Така започва текстът на най-новата песен на група "Акага" "Помниш ли онези дни", която музикантите подготвят за специалния си повод днес - концерта "Акага на 27 години". Той ще се състои в зала 1 на НДК от 20 ч. и в него музикантите ще преведат зрителите през историята от създаването си.

Концертът...
dnevnik.bg - Любопитно
Американската кънтри поп звезда Тейлър Суифт направи своето първо политическо изказване и сподели предпочитанията си към двама представители на Демократическата партия с оглед на предстоящите на 6 ноември междинни избори в САЩ, предадоха световните медии.

28-годишната изпълнителка сподели в Инстаграм профила си, че събития от "изминалите две години" са причината тя да прекрати дългогодишното си мълчание на тема политика.

В профила си...
dnevnik.bg - Любопитно
С "Първият човек" носителят на "Оскар" за режисурата на световния хит La La Land Деймиън Шазел и звездата на филма Райън Гослинг отново обединяват усилия, за да разкажат за първи път на голям екран невероятната история на Нийл Армстронг и мисията на НАСА да изпрати човек на Луната - естествения спътник на Земята, който разпалва въображението и прогреса на хората още от зората на тяхното съществуване.

А новата игра на "Дневник" и "Форум...
dnevnik.bg - Любопитно
Общи условия и правила за участие в играта "Първият човек" (наричана за краткост само Играта)

1. Организатори:

"Икономедиа" АД, София, ул. "Иван Вазов" №20
и
"Форум филм България" ЕООД, София, ул. "Брегалница" 43, ет.4

2. Период:

08.10.2018 г., 10:00 часа – 21.10.2018 г., 23:59...
dnevnik.bg - Любопитно

dnevnik.bg - Любопитно