Препоръчани:
Реклама
Победителката в конкурса "Евровизия" от 2014 г. Кончита Вурст разкри, че е ХИВ позитивна и се лекува от няколко години, предаде Би Би Си. 29-годишната певица каза, че първоначално не е смятала да обявява заболяването си публично, но неин бивш партньор я е заплашил, че ще го разгласи.

Няма да позволя на никого да ме заплашва и да оказва влияние върху живота ми, написа тя в "Инстаграм". "По-добре да го съобщя аз, отколкото друг човек."<br...
dnevnik.bg - Любопитно

dnevnik.bg - Любопитно
В рубриката "Четиво" публикуваме откъс от романа "Извинявай" на Ида Хегаси Хойер - носител на Европейската награда за литература от Норвегия за 2015 г. Той е предоставен от "Колибри".

"Извинявай" (превод: Мария Николова, 248 стр., цена: 16 лв.) разказва любовната история на едно момиче на 20 години и едно момче на 25, чийто идол е литературен герой, въплъщение на индивидуализъм и могъщо его, представя го издателството. Между...
dnevnik.bg - Любопитно
Според класацията на редакцията на "Дневник" в периода от 9 до 15 април 2018 г. читателите ни са се интересували най-много от темите за риска България да бъде залята от замърсяващите дизелови коли от Запада, както и атаката на САЩ срещу Сирия, раждането на бебе четири години след смъртта на родителите му, както и тежката катастрофа с автобус на магистрала "Тракия" в края на седмицата.

Топ десет теми за изминалата седмица според броя на прочитанията...
dnevnik.bg - Любопитно
Единайсетото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс "Антистатик" ще се проведе от 20 до 30 април в София. Редом с международната програма, за първи път в историята си фестивалът организира "Българска танцова платформа", чиято цел е да представи някои от най-успешните и интересни български продукции от последните години, общо 13 на брой. Тя ще бъде открита на 27 април в City Stage (НДК) с най-новото представление на Иво Димчев - AVOIDING deLIFEath,...
dnevnik.bg - Любопитно

dnevnik.bg - Любопитно
Въздушните удари в Сирия на САЩ, Великобритания и Франция, както и предшествала ги газова атака в сирийския град Дума са сред най-коментираните в "Дневник" през изминалата седмица. Данните са към 19 часа на 14 април.

1. САЩ, Великобритания и Франция нанесоха удари срещу Асад в Дамаск и Хомс - 624 коментара

2. Тръмп: Русия, приготви се, ракетите ще дойдат в Сирия - 565 коментара

3. Съобщения за десетки убити в газова...
dnevnik.bg - Любопитно
Известният рок вокалист и музикант Джо Лин Търнър е получил инфаркт в Минск и в петък е бил настанен в спешно отделение на столична болница. Това съобщи руската агенция РИА "Новости", позовавайки се на пресслужбата на буларуското министерство на здравеопазването.

Часове преди това беларуски и руски издания разпространиха новината, но без потвърждение от властите.

Сега от министерството казват, че наистина в спешно отделение е постъпил...
dnevnik.bg - Любопитно
Изложбата "Камък, дърво и хартия" на Ивайло Пашкулски в "Галерия 10" в София продължава до 28 април. Това е поредната самостоятелна експозиция на автора, който рисува и скулптрира и не може да бъде сгрешен с друг.
dnevnik.bg - Любопитно
В рубриката "Четиво" публикуваме откъс от "Огън и ярост. Белия дом на Тръмп отвътре" - книгата на журналиста Майкъл Улф, която описва първите месеци на най-противоречивата американска президентска администрация на новото време и предизвика скандал преди няколко месеца в САЩ. На български тя е издадена от "Колибри" в превод на Надя Баева.

Метаморфозата на Тръмп от смехотворен кандидат в изразител на недоволните сред населението, в обещаващ...
dnevnik.bg - Любопитно