Препоръчани:
Реклама
"Американците са в 2073 г., а останалите сме си в 2018 г."

Това гласи един от коментарите в "Туитър", след като ESPN направи интервю с вратар по време на мач. Брад Гузан, който пазеше за отбора на звездите от мейджър лигата в двубоя срещу "Ювентус", беше с микрофон и слушалка.

От студиото се свързаха с него и му задаваха въпроси до около 20-ата минута на шоуто в Атланта.

Next level: Brad Guzan...
Dnevnik.bg - Наука
"Хуауей технолъджис" за първи път в историята изпревари "Епъл" и стана вторият по обем на продажбите производител на смартфони в света през второто тримесечие на годината, сочат данните на компанията IDC, цитирани от "Блумбърг". Китайската компания, която атакува агресивно пазарите в Европа и Африка, е намерила 54.2 млн. купувачи на своите умни телефони, което е ръст от 41% спрямо същия период на миналата година.

При "Епъл"...
Dnevnik.bg - Наука
Социалната мрежа "Фейсбук" идентифицира нови опити за политическа манипулация посредством нейната платформа с приближаването на изборите за конгреса в САЩ, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Компания е закрила 32 профила и страници във "Фейсбук" и в "Инстаграм", свързани с тези опити и които, както изглежда, са били фалшиви. Най-популярните сред тях са били с имена Aztlan Warriors, Black Elevation, Mindful Being и Resisters. Част...
Dnevnik.bg - Наука
Вдъхновен от отличните способности, които изкуственият интелект показва в сложни настолни игри, Китай работи за овладяване на технологията за целите на външната политика. Има информация, че външното министерство на страната изпробва няколко прототипни системи за изкуствен интелект, за да оценява рисковете за инвестиционни проекти в чужбина като преврати или тероризъм.

Говори се, че една от системите, създадена от Китайската академия на науките, търси модели в огромно...
Dnevnik.bg - Наука
Американската компания Юбър (Uber) е решила да се откаже от програмата за разработка на безпилотен камион и да се концентрира към проектите си за автомобил без шофьор. Това съобщи ръководителт на високотехнологичните разработки Ерик Мехофър в имейл до "Франс прес".

По думите му компанията намира за най-правилно да съсредоточи енергията и опита на целия екип към автомобила. "Юбeр" обяви през март, че започва да пуска по пътищата на Съединените щати...
Dnevnik.bg - Наука
Робот, подпомаган от алгоритъм за изкуствен интелект, се обучава в продължение на 100 години как да върти с ръка малък куб. Забележителното в случая с Дактил (Dactyl) е, че благодарение използването на алгоритъм за самообучение във виртуална реалност този срок е сведен до няколко дни.

Механичната ръка е далеч по-непохватна от човешката и засега е само лабораторен експеримент, който не е готов за употреба в производство или обработка на товари в складове. Но създателите ѝ...
Dnevnik.bg - Наука
Близо 58 млн. км определено не са това, което повечето от хората биха сметнали за близко разстояние. Но в планетарно отношение това е една сравнително малка дистанция.

Точно на толкова километри се намира днес Марс от Земята. Това е най-близкото разстояние между двете планети от 15 години насам. Марс може да се види на нощното небе с човешко око, тъй като ще е ярко оранжево-червен.


Американската космическа агенция НАСА излъчва на живо...
Dnevnik.bg - Наука