Препоръчани:
Реклама
Общо 215 общини в България кандидатстваха успешно в надпреварата за финансиране на проекти по инициативата на Европейската комисия за безплатен безжичен интернет на обществени места WiFi4EU, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Така 81% от всички 265 общини в страната се включиха в борбата за ваучери за изграждане на висококачествен интернет на обществени места. Крайният срок за подаване на документите беше 9 ноември.<br...
Dnevnik.bg - Наука
"Ютюб" (YouTube ) планира да направи оригиналните си продукции безплатни за зрителите, но с показване на реклами.

Досега те бяха достъпни само за платилите абонати, припомня агенция "Ройтерс". От 2020 г. обаче платеното членство YouTube Premium (или Red) ще продължи да премахва рекламите и да дава и други преимущества.

Платената услуга бе въведена през три години и е достъпна в 29 държави. Идеята на компанията е да задоволи...
Dnevnik.bg - Наука
След близо седем месеца космическият апарат "ИнСайт" на НАСА кацна на повърхността на Марс след рисковано прекосяване на атмосферата на червената планета, съобщи НАСА от контролния си център в Пасадина, щата Калифорния, предадоха Франс прес и ДПА, цитирани от БТА.

Няколко минути след кацането сондата изпрати първата си снимка от повърхността на Марс, с мъглив образ, вероятно заради облака прах от кацането, но на която се вижда хоризонтът на планетата. НАСА не е...
Dnevnik.bg - Наука
Китайски изследовател твърди, че е помогнал да се появят първите в света генетично модифицирани бебета близначки, родени този месец, предаде "Асошиейтед прес".

Изследователят Хъ Цзянкуей говори за пробива, непубликуван в нито едно специализирано списание, във видеоклип в мрежата "Ютюб". Според Хъ нов инструмент е помогнал да се изменят гените на двете момичета, върху чиято ДНК той е въздействал.

Ако това се потвърди, ще е голям...
Dnevnik.bg - Наука
Идеята да отидат до физически магазини и да общуват с други човешки същества, за да си купят желаната стока, не изглежда никак приемлива за много хора. Особено в свят, в който човек може да направи избора дали да търси изгодни онлайн сделки по време на Черния петък или да попадне "във военната зона", в каквато се превръщат магазините на този ден. Каква всъщност е разликата между Черния петък и Киберпонеделника?, пита се онлайн изданието "Трилист".
<br...
Dnevnik.bg - Наука
България е на дъното или изпреварва само Румъния в достъпа и използването на редица цифрови услуги сред десет страни от ЕС в Централна и Източна Европа, а при обществените услуги разликата с повечето държави в ЕС е няколко пъти.

Страната изостава значително в регион със сериозен потенциал да настигне най-успешните дигитални икономики на Стария континент, но заплашен да пропусне възможността да увеличи общия си брутен вътрешен продукт с 200 млрд. евро до 2025 г.<br...
Dnevnik.bg - Наука

Робот с формата на сокол ще помага при гоненето на птици около летището в канадския град Едмънтън. Устройството, наречено Робобърд, вече е тествано на няколко аерогари в Германия и се очаква да бъде внедрено в редица други в целия свят.

Проектът е на университета в холандския град Твенте. Соколите-дронове наподобяват истинските, както като окраска, така и по начина, по който движат крилата си. Дребните птици инстинктивно реагират при наличието на хищници и...
Dnevnik.bg - Наука