Препоръчани:
Реклама
Приключенецът Филип Лхамсурен се насочва към един от най-тежките етапи в експедицията си "Прегръдката на Амазония", чиято крайна цел е преминаването през амазонската джунгла със собствени сили. За три месеца той премина 2575 км на кану, пеша и с колело.

Лхамсурен вече достигна най-южната точка в маршрута си Порто Вельо.

"Оттук на юг амазонската джунгла е унищожена. Това е и моята марка за граница - където горите са опожарени, реките...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Темата "Белене" продължава да разделя българското общество. 30% са на мнение, че атомната централа задължително трябва да бъде построена, но за мнозинството икономическият фактор е решаващ – според 59% проектът си струва да се реализира само ако е икономически изгоден.

Това показват резултатите от регулярното тримесечно проучване на "Алфа рисърч". Изследването е национално представително и е реализирано в периода 17 – 25 юни 2018 г. чрез пряко...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Конституционният съд (КС) отхвърли искането на омбудсмана Мая Манолова да бъде отменена разпоредба от Закона за енергетиката, която препятства възможността на всеки гражданин да оспорва в съда цените на тока, парното и газа.

Според закона решенията на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), с които се определят пределни цени на тока, парното и газа по искане на енергийните предприятия, са индивидуални административни актове. А потребителите не са техни адресати...
dnevnik.bg - Най-важните новини
"Арестувани са 10 души, членове на организирана престъпна наркогрупа /.../ която е готвела побои и дори убийства на магистрати и полицаи. Причината била, че полицаите и прокурорите не вземали пари и не прекратявали разследванията. Това съобщи ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев на специална пресконференция по темата в понеделник."

Съвсем очаквано във всички медии информацията от брифинга бе доминирана от един и същи акцент - за подготвяните атентати...
dnevnik.bg - Най-важните новини
"Играя от време на време, но в класа ми има момче, което не прави нищо друго, освен да си купува билетчета за търкане." С това изречение "Франс прес" цитира десетгодишния Денислав, с когото разговаря, докато той си купува билет за 2 лв. с джобните си пари.

В материала "Манията по билетчета за търкане обхваща България" агенцията разказва историите на хора, които купуват такива билетчета. Тя споменава данни от експертно изследване, поръчано от...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоахим Льов ще остане на поста. Той обяви, че продължава работата си въпреки провала на световното първенство.

Бундестимът, който спечели титлата преди четири години, отпадна още в груповата фаза. Германците завършиха последни в групата си след загуба с 0:2 от Южна Корея.

В навечерието на мондиала в Русия Льов подписа нов договор до 2022 г. След краха в Русия обаче той даде знак, че може и да си...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Българската народна банка (БНБ) ще пусне само една златна възпоменателна монета през следващите три години, съобщава на сайта си институцията. Тя ще е с тема "Рождество Христово", като ще бъде разпространена през 2020 г.

За 150-ата годишнина от създаването на Българската академия на науките (БАН) догодина ще бъде емитирана сребърна монета. Такава ще бъде пусната и за Националната музикална академия, но през 2021 г.

От серията за...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Най-новият петзвезден бизнес хотел в София, управляван от световната верига "Интерконтинентал", залага в интериорите си на творби от български автори.

Прозрачна женска фигура на входа издухва глухарче, чиито "парашутчета" символично се разпръсват във фоайето, увисвайки във въздуха като осветителни тела. Инсталацията е дело на българската компания "Идея". В коридорите и стаите висят пейзажи от стара София, а тук там в интериора се виждат...
dnevnik.bg - Най-важните новини
В България стана едва ли не нормално да се разпространяват подвеждащи измислици и откровени лъжи. Човек остава с усещането, че политиците са повели битка срещу здравия разум. Ясен Бояджиев коментира примери за това за "Дойче веле": Ако не друго, през последните трийсетина години българската политика успя да натрупа сериозни традиции в популизма. Преминало през какви ли не превъплъщения, днес явлението е на път да придобие повсеместен характер и да измести всякакви разумни аргументи....
dnevnik.bg - Най-важните новини
Експерти от Министерството на туризма са образували административно-наказателно производство и са връчили акт за установяване на административно нарушение на управителя на туроператора "Уърлд травел мениджмънт", който стана причина група българи да се върнат предсрочно от екскурзия в Канада. За случая разказа тази сутрин "Нова телевизия".

Туристите платили от джоба си нощувки, които вече веднъж са платили на туроператора, като за тяхна сметка били и...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Филмът "Един ден на Витоша" беше представен при голям интерес в кино "Люмиер". Създаването на прожекцията е по инициатива на алпиниста Дойчин Боянов и е част от програмата на "София 2018 - Европейска столица на спорта".

Филмът представя моменти от щафетния супермаратон "Един ден на Витоша", който се проведе на 14 и 15 април. Събитието предложи повече от 15 спортно-туристически дейности, като участниците бяха предвождани от...
dnevnik.bg - Най-важните новини
От 9.2% на 13.2% се увеличава през тази година в сравнение с миналата делът на хората, които очакват това лято срещи с близки, деца, внуци, живеещи извън България. "Този ръст е изключително показателен за значителните демографски промени в обществото - всяко осмо българско домакинство е засегнато от миграцията, което не остава без психологически и емоционални последици".

Това показват резултатите и коментарите на социолозите от "Алфа Рисърч" на...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Девет едролистни липи от парка на Военната академия "Г. С. Раковски", на възраст между 50 и 55 години, в "много добро състояние", ще бъдат отстранени заради строителството на третата линия на метрото. Това е одобрила днес комисията по екология към Столичния общински съвет.

Дърветата са с височина между 10 и 12 метра, но попадат в строителното петно, където ще бъдат изградена вентилационната система за метрото. Едно дърво, на възраст между 5 и 10 години...
dnevnik.bg - Най-важните новини