Препоръчани:
Реклама
"Грийнпийс България" проведе вчера акция в София в подкрепа на гражданите от Бобов дол, които протестираха срещу плановете за изгаряне на боклук в местния ТЕЦ. С мотото "Чистият въздух е наше право" около 20 души направиха флашмоб и предупредиха за рисковете от изгарянето на боклуци.

Те раздаваха листове и пощенски картички със снимки на централата в Бобов дол, които бяха адресирани до Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) и екоминистерството....
dnevnik.bg - Най-важните новини
Специализираната прокуратура възложи на службата Контрол на общоопасните средства (КОС) проверка в завод "Арсенал" в Казанлък. Тя е свързана с обявената вчера от зам.-главния прокурор Иван Гешев акция, при която бяха иззети 17 автомата "Калашников", 15 пистолета "Макаров" и 12 цеви за същия пистолет, за които има основания да се предполага, че са произведени в завода и незаконно са изнесени оттам. По време на акцията са задържани 7 души.
<br...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Френското правителство отстъпи пред продължилите повече от три седмици протести на "жълтите жилетки" и се отказа от повишаването на акциза върху горивата, предаде "Гардиън". Само ден след като обяви 6-месечно замразяване на екоданъка, Елисейският дворец заяви, че се отказва от мярката в бюджета за 2019 г.

Часове по-рано в парламента премиерът Едуар Филип каза, че правителството е готово да преосмисли данъка, ако могат да се намерят други решения, за да...
dnevnik.bg - Най-важните новини

dnevnik.bg - Най-важните новини
Преходът към електромобилите ще струва на Германия около 114 хил. работни места в дългосрочен план според публикувано днес проучване, цитирано от ДПА.

Особено силно засегнат ще бъде автомобилостроителният сектор, като се очаква да бъдат закрити 83 хил. работни места, посочва Институтът за изследване на заетостта. Над 800 хил. души работят в автомобилния сектор на Германия в момента.

Производството на електрически двигатели изисква по-малко работна...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Социалните мрежи са коректив за ремонта на столичната ул. "Граф Игнатиев", а корективът позволява да се вземат правилните решения. Довършителните работи тепърва предстоят. Това каза проектантът на ремонта арх. Иво Пантелеев в ефира на "Нова телевизия". Повод за коментара му станаха ограничителните колчета по улицата, които предизвикаха бурна обществена реакция.

"В нашия проект те отсъстват, но "Пътна полиция" държаха да има ясно...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Популярността на видеоигрите нараства сред тийнейджърките и се нарежда сред техните 10 топ хобита наред с рисуването и пеенето, показва проучване, направено измежду над 5000 деца, пише "Гардиън".

Момичетата в тази възраст проявяват все по-голям интерес и към състезателният гейминг, или елекетронните спортове. Ръстът на участието им в такива задминава този на момчетата на възраст между 13 и 15 години.

Анкетата е проведена от компанията за...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Великобритания е заплашена да попадне в проточени и повтарящи се кръгове на преговори за излизане от Европейския съюз, ако приеме т.нар. подсигуряващо споразумение за избягване на "твърда" граница между Северна Ирландия и Ирландия. Това се казва в правното мнение за Брекзит, изготвено за правителството от главния прокурор, цитирано от "Ройтерс".

Правителството беше принудено да публикува правния анализ за сделката си за Брекзит, след като беше порицано...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Кои са стоте най-посещавани градски дестинации в света показа класацията на Euromonitor International. Публикуваният вчера доклад на международната консултантска компания се основава на данните за реалните посещения през 2017 г. и предварителните оценки за 2018 г.

Класацията показва, че шест от първите 10 най-посещавани градове през 2018 г. са в Азия: Хонконг и Банкок са начело на общата класация, а освен тях в десетката са Сингапур, Макао, Куала Лумпур и Шенжен. Азия...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Унгарският премиер Виктор Орбан даде зелена светлина за създаването на гигантски проправителствен медиен конгломерат в страната, предаде "Франс прес". Агенцията отбелязва, че това е станало на фона на опасенията за медийния плурализъм в Унгария.

Миналата седмица активите на около 500 унгарски национални и местни медии, всички те открито проправителствени, бяха прехвърлени от техните собственици на "Фондация за печата и медиите в Централна Европа". Тази...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Мачът за Суперкупата на Италия между "Ювентус" и "Милан" ще се играе в Саудитска Арабия. Двата състава ще спорят за отличието на 16 януари на стадиона в Джида.

Решението беше очаквано, но се потвърди въпреки напрежението. Преди седмици "Амнести" призова италианските клубове да откажат да играят в Саудитска Арабия заради напрежението около убийството на журналиста Джамал Хашокжи.

Ключ към решението мачът да е в Саудитска...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Няма как някога един музей да успее да събере абсолютно всички произведения на нидерландския художник Йоханес Вермeер. Проблемът съвсем не е в количеството. Всъщност картините му не са много - едва 36 творби са потвърдена автентичност, че са дело на талантливия автор от XVII век, известен с изобразяването на предимно битови сюжети и портрети.

Всички те обаче са събрани в различни колекции из целия свят - не само в Амстердам и Хага, но и в Лондон, Ню Йорк, Париж и къде ли...
dnevnik.bg - Най-важните новини