Препоръчани:
Реклама
Две контролирани от държавата руски банки - Сбербанк и ВТБ - получават контрола над хърватската търговска верига "Агрокор" (Agrokor) - най-голямата в Югоизточна Европа и един от най-големите работодатели в бивша Югославия.

Причината е, че лошо управление доведе компанията до невъзможност да обслужва задълженията си и след намесата на държавата и съгласно одобрения от съда оздравителен план акционерите промениха структурата на собствеността. Това стана в сряда в...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Повече от 5 милиона туристи са посетили Русия за световното първенство по футбол. Общо 2.9 милиона са чужденците, които са пътували до градовете домакини за форума, заяви директорът на Руския туристически център Олег Сафонов.

"Най-голям е туристическият поток в Москва с повече от 2.7 милиона души, докато в Санкт Петербург са над 600 хиляди, а в Сочи - 500 хиляди. Увеличението на туристите, които са посетили градовете домакини на световното, е от 19% в Москва до 1...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Вицепремиерът Валери Симеонов, който периодически организира проверки за шум в заведенията на черноморските плажове, съобщи в профила си във "Фейсбук", че снощи е инспектирал барове, кафенета и механи в София и установил, че "въвеждането на ред по Закона за шума в столицата е детска игра спрямо войната с мутрите в Слънчев бряг. Никакви проблеми – никъде".

Най-силно напрежението между проверяващи и веселящи се ескалирало в механа в Студентски град....
dnevnik.bg - Най-важните новини
Въвеждане на лустрация на две скорости- недопускане на лица с минало в БКП и репресивните служби и на такива, които не могат да преминат проверки за лоялност и интегритет, да заемат публични длъжности. Около тази идея се обединиха участници в кръгла маса: "Лустрация. Декомунизация. Памет. Незавършената реформа" организирана от "Демократична България".

"През годините се направи опит вината на комунистическата номенклатура да се прехвърли само върху...
dnevnik.bg - Най-важните новини

dnevnik.bg - Най-важните новини
Видеоклип, публикуван в профила в "Туитър" на Саша Барон Коен, загатва, че следващият му филм може да е посветен на американския президент Доналд Тръмп и неговия университет, пише "Гардиън".

В сряда - навръх националния празник на страната - известният комик публикува в профила си в "Туитър" видеоклип, придружен от надпис: "Съобщение от вашия президент по повод на Деня на независимостта." Видеото съдържа архивни кадри с Тръмп,...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на "Инвестбанк" да купи банка "Виктория", се вижда от сайта на институцията.

"Виктория" е дъщерна банка на междувременно фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ). Тя беше поставена под специален надзор едновременно с банката - майка и от лятото на 2014 г. практически е без дейност, а впоследствие и кредитите й бяха продадени.

След няколко процедури за продажба...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Днес беше представена новата дигитална платформа за млади доброволци ValidVol по време на конференция на тема "Възможности и предизвикателства пред валидирането на уменията, натрупани чрез доброволчество".

Целта й е да издава сертификати на младежи за техните умения (например "Работа в екип"), които да бъдат потвърдени от техните надзорници от съответната неправителствена организация, за която са доброволствали. Платформата е разработена от български и...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Когато следващата седмица Доналд Тръмп се срещне с кралица Елизабет Втора, той ще стане 12-ият президент на САЩ, с когото британският монарх се е срещала през 66-годишното си управление. Като се изключи Линдън Джонсън, Елизабет Втора е приемала всеки американски лидер от Хари Труман досега, но нито една президентска среща не е предизвиквала такова равнище на съпротива и спорове във Великобритания както пристигането на Тръмп.

Премиерът Тереза Мей покани Тръмп на държавно...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Вълната от летни горещини, преминаваща през централните и източните части на Канада, уби 12 души само в Торонто, където в сряда температурата достигна 34 градуса по Целзий. В Южен Квебек жегата наближи 40 градуса и като се добави ефектът от влажността, усещането е за 43 градуса.

Това е само един от примерите за рекордно високите температури, отчетени на много места по планетата през юни и началото на юли. В места като Ирландия, Шотландия и Канада, където по това време...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Депутатите в Македония повторно одобриха ратификацията на договора, подписан с Гърция като решение на спора за името, предаде агенция МИА.

Вотът се наложи заради отказа на президента Георге Иванов да подпише документа. С ветото си той върна проектозакона за ратификация на договора в парламента и обяви, че що смята за унизителен и капитулация пред гръцките интереси.

Документът предвижда Македония да добави "Северна" пред името си - както за...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Отворени са ценовите оферти за проектиране и строителство на тунел "Железница" на автомагистрала "Струма", съобщи агенция "Пътна инфраструктура".

Тунел "Железница" ще е с дължина около 2 км и ще е най-дългият досега изграждан в България.

Прогнозната стойност на поръчката е 250 млн. лв. без ДДС, а парите идват от оперативната програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г. и от...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Китай започна геоикономическа игра и Балканите, макар да не са решаващ фактор в Европа, може да са важни в нея. Това каза специалистът по Китай от Европейския съвет за външна политика Франсоа Годмон във видеоконференция пред журналисти.

Годмон, автор на публикуван през декември доклад за отношенията между ЕС и Пекин, разговаря с медиите преди срещата на Китай и страните от Централна и Източна Европа във формата "16+1" в София.

Според него,...
dnevnik.bg - Най-важните новини
"Чудя се парламентаризмът или интересът победи днес и разцепи властта? Вчера премиерът разгневен каза: "Наредих на Цветанов да изтеглят закона за акциза." Днес Цветанов отговори: "Няма да оттеглим закона за акциза." Браво на Цветанов, ако е защитил парламентаризма и смята, че повече Борисов няма да разпорежда на Народното събрание какво да прави; или жалко, че Цветанов отново защити закон за частен интерес? Което и от двете да е, едно е ясно: пропастта Борисов -...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Необходимостта от саморегулация сред представителите на хранителната индустрия, подобряване на диалога с институциите и растящите изисквания на потребителите са причината 11 от най-големите компании от сектора в България да се обединят в сдружението "Храни и напитки България".

В организацията участват "Данон Сердика", "Девин", "Интерснак България", "Кока-Кола България", "Кока-Кола Хеленик ботълинг къмпани...
dnevnik.bg - Най-важните новини