Препоръчани:
Реклама
Най-гледаният български филм за миналата година - "Възвишение" на Виктор Божинов, може да бъде гледан от абонатите на HBO от юли, съобщиха от "HBO - България".

Екранизацията по едноименния роман на Милен Русков ще е достъпна в телевизионния канал от 8 юли. Абонатите на онлайн услугата HBO GO ще могат да го гледат седмица по-рано - от 1 юли. Със своите над 130 хил. зрители в салоните и приходи от над 1 млн. лв. от прожекции "Възвишение" се...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Италия заяви, че ще конфискува два спасителни кораба за мигранти в Средиземно море заради съмнения за правния им статут, предаде Би Би Си.

Италианските власти заявиха, че двата кораба, управлявани от германската група за спасяване на мигранти Mission Lifeline, "незаконно" плават под холандски флаг. На единия от корабите има 226 мигранти, спасени близо до либийския бряг.

Междувременно Агенцията на ООН за бежанците съобщи, че 220 мигранти са...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Главният прокурор Сотир Цацаров смята, че чрез законодателни изменения и промяна на режима за изпълнение на наказанията трябва да се постигне ред в местата за лишаване от свобода и по този начин да се ограничат бягствата оттам.

"Ред означава промени в нормативните актове относно режима, въвеждане на ограничения в преминаването от по-тежък в по-лек режим - това да става само при добро поведение и реални доказателства, че има данни за превъзпитание, ограничаване на...
dnevnik.bg - Най-важните новини
За разлика от периода 2005 - 2007 г., когато българският радиопазар изживяваше своя минибум и това привлече чуждестранни инвеститори, към днешна дата тези инвестиции, както много други отпреди кризата, изглеждат като провал от нереализирани очаквания, пише "Капитал".

Свитият рекламен пазар така и не се възстанови, като в електронните медии той е почти изцяло узурпиран от телевизиите, посочва изданието. Затова идва и закономерната новина - един от последните...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Гражданска подписка срещу отглеждането, умъртвяването и търговията на животни с цел добив на ценни кожи в България беше внесена днес на обяд в деловодството на парламента. Над 50 хиляди граждани са сложи името и подписа си под предложения за такава промяна в Закона за ветеринарномедицинската дейност. В рамките на три месеца предложението им трябва да бъде разгледано.

Инициаторите очакват "по-динамично развитие на събитията през септември". Петя Алтимирска –...
dnevnik.bg - Най-важните новини
В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Съпругата помежду ни", с автори Сара Пеканен и Гриър Хендрикс, предоставен от Издателство "Колибри".

Излиза от печат бестселърът на "Ню Йорк Таймс" "Съпругата помежду ни", сатанински умен и напрегнат трилър, изследващ усложненията в брака и непредвидимите последици от тях!

Историята в "Съпругата помежду ни" е разказана от името на...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Ако се съди по свидетелските показания по делото за фалита на КТБ, редовно пари в пликове са получавали представители на регулатори, политици и и журналисти. Данните са от разпитите пред прокуратурата на двама от служителите на бившия вече банкер и мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев, пише "Капитал".

Някогашната дясна ръка на банкера Цветан Василев - Бисер Лазов, разказва, че Стоян Мавродиев, тогава оглавяващ Комисията за финансов надзор (която би...
dnevnik.bg - Най-важните новини
"Финикс сънс" избра бахамския център Деандре Ейтън под №1 в драфта на НБА, а младата звезда на европейския баскетбол Лука Дончич беше селектиран под №3 и ще играе в "Далас маверикс".

Тазгодишният драфт премина без изненади, като изборът падна върху 47 американци, двама канадци, двама германци, двама украинци и по един състезател от Бахамите, Словения, Босна и Херцеговина, Франция, Латвия, Литва и Гърция.

Ейтън е първият...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Премиерът Бойко Борисов дойде извънредно в парламента днес, след като БСП се опита да направи скандал с подозрението, че ще приемаме бежанци срещу пари. В момента той представя позицията на правителството за мигрантите пред депутатите.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази подозрение, че премиерът Бойко Борисов ще се съгласи да приема бежанци обратно в България срещу повече пари от Европейския съюз (ЕС). В декларация от името на парламентарната група на...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Фестивалът за екстремни спортове и активен начин на живот Kongur Air Fest очаква любителите на високия адреналин. Събитието, което се организира за трети път, ще се проведе между 29 юни и 1 юли на поляната пред х. "Беласица".

Всеки желаещ може да се запише за полет с парапланер от връх Конгур (2000 м). Програмата включва семинар за парапланеристи по крос-кънтри (прелетно летене) и акробатично летене (въздушни фигури) с професионалните състезатели Веселин Овчаров...
dnevnik.bg - Най-важните новини
С 16 млади кончета се увеличиха стадата на свободно живеещите диви коне коник в Източните Родопи през тази пролет. Така общият брой на конете коник става над 70.

Първите 12 коник в България бяха докарани в района на изоставеното с. Сбор, Крумовградско, през септември 2011 г. от Холандия. През есента на 2013 г. в Източните Родопи беше докарано второ стадо от 29 коня, които бяха разселени в района на Бойник (Студен кладенец).

Двете стада успешно се...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Турция отказа да допусне на своя територия двама души, определени за наблюдатели на турските избори в неделя от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Андрей Хунко, член на германския Бундестаг от партия "Левите", е бил информиран за това днес, малко преди заминаването си от Виена, където е базирана ОССЕ. Организацията потвърди по-късно, че шведският депутат Амин Джабар от "Зелените" също е бил...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Най-честите жалби към Комисия за защита на потребителите са за неуредени рекламации и дефектни стоки. 30% са свързани със сектора на телекомуникациите. Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред "Фокус".

Общо жалбите през миналата година са 23 хил., като обажданията в комисията са над 13 хил. По-голямата част от тях са за рекламации на дефектни стоки – мобилни телефони, лаптопи, таблети, аудио-визуална техника,...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Софийските тротоари да бъдат напълно освободени от паркиралите автомобили - с този призив от организацията "Спаси София" започват кампания институциите да прекратят служебните си абонаменти за паркиране, а общината първа да даде пример, като премахне паркоместата пред сграда ѝ на улица "Московска".

Кампанията ще включва "серия от примери, акции и предложения", с които ще призовават Столичната община да направи промяната. Общинските съветници...
dnevnik.bg - Най-важните новини
По предварителни данни на Националния статистически институт през първото тримесечие на 2018 г. общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях нарастват с 6.8% спрямо първото тримесечие на 2017 година.

Увеличението в индустрията е с 9.3%, в услугите - с 4.5%, и в строителството - със 7.8%.

По икономически дейности през първото тримесечие на 2018 г. най-висок ръст на общите разходи за труд спрямо същия период на предходната...
dnevnik.bg - Най-важните новини