Препоръчани:
Реклама
Коалиционното правителство на канцлера Ангела Меркел работи по нов законопроект за имиграцията за справяне с недостига в Германия на квалифицирана работна ръка от страни извън ЕС, съобщи "Ройтерс".

Трите партии в коалиционното правителство се споразумяха бъдещият закон да позволява на компаниите да наемат работници за всички професии, независимо от официалния списък със сектори, където има недостиг на работници. Правителството вече няма да задължава търговските...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Изпълнителният директор на "Арсенал" Айван Газидис ще прекрати работата си в клуба, съобщи сайтът на "топчиите". Той ще остане на поста си в края на октомври, като от декември ще заеме ръководна позиция в "Милан".

Функциите на Газидис в "Арсенал" ще бъдат поети от отговорника по траснферите Раул Санлехи и Винай Венкатешам, който е главен търговски директор в клуба.

Газидис е част от ръководството на лондончани...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Американският концерн "Кока-Кола" (Coca-Cola) проучва възможността да пусне напитка на основата на канабис, за което преговаря с канадския производител на коноп "Аурора" (Aurora), съобщи "Блумбърг".

По данни на агенцията "Кока-Кола" разглежда планове да разработи напитка с добавка на канабидиол - КБД (CBD) - вещество от групата на канабиноидите, съдържащи се в конопа. Канабидиолът няма психоактивно действие, не оказва влияние върху...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Алиансът "Рено Нисан Мицубиши" обяви партньорство с "Гугъл", което цели в техните модели да се монтират мултимедийни системи с операционна система "Андроид", предлагащи познатите приложения на софтуерния гигант и базирани на облак услуги. Първите подобни системи ще започнат да се вграждат в колите от трите марки от 2021 година.

"Рено Нисан Мицубиши" планира създаване на свой интелигентен облак, осигуряващ системи за забавление от...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Македонците трябва да гласуват, за да променят съдбата си и да поемат по европейския път, а с вота ще могат и да изоставят най-накрая името Бивша югославска република Македония (БЮРМ), наложено от Гърция в международната комуникация.

Тези послания отправиха към жителите на страната председателят на Европейския съвет Доналд Туск и еврокомисарят за разширяването Йоханес Хан 12 дни преди допитването, с което македонците трябва да решат дали ще сменят името си.<br...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Лифтовете и влековете на Витоша не са в тежко състояние и ще бъдат ремонтирани от собственика - "Витоша ски", до 2-3 месеца. Това е заявил ръководителят на дирекция "Общински строителен надзор" Влади Калинов пред БНР. Проверка, направена от екипи от ръководеното от него звено, е показала, че всички сгради и съоръжения могат да бъдат ремонтирани в кратък срок освен Княжевския лифт.

Той не работи от повече от 20 години, като за него няма резервни части,...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Италианският външен министър отмени среща с австрийския си колега заради плановете на Виена да даде гражданство на немски говорещите жители на северната италианска провинция Южен Тирол, предаде "Гардиън".

Предложението на управляващите в Австрия "вреди на климата на взаимен мир и доверие, които представляват съществените основи за успеха на този вид срещи", се посочва в съобщение от офиса на Енцо Моаверо Миланези.

В него се...
dnevnik.bg - Най-важните новини
На 20 септември в 11,00 ч. в централното фоайе на Националния исторически музей (НИМ) ще бъде открита изложбата "Дипломация и доблест", посветена на 110-годишнина от провъзгласяване на Независимостта на България, съобщават от музея.

Тя ще включва редки експонати, сред които манифестът, с който княз Фердинанд І провъзгласява във Велико Търново през 1908 г. Княжество България за независимо царство. Той е изработен от Харалампи Тачев и е рядко показван пред...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Европейската комисия започна антимонополно разследване дали германските автомобилостроители БМВ (BMW), "Даймлер" (Daimler) и "Фолксваген" (Volkswagen) са били в сговор при разработването и пускането на системи за контрол на емисиите отработени газове, предадоха световните агенции.

Еврокомисията посочи днес, че е получила информация, според която БМВ, "Даймлер", "Фолксваген" и нейните подразделения "Ауди" (Audi) и...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предупреди днес, че все още е възможен провал на преговорите за оттеглянето на Великобритания.

Ако всеки поеме своята отговорност, можем да избегнем катастрофа, коментира той. Туск изразява готовност през ноември да бъде свикано извънредно заседание на Европейския съвет за преговорите с Лондон. Той отбелязва, че е в общ интерес да бъдат ограничени щетите от решението на мнозинството британци за оттеглянето на тяхната страна...
dnevnik.bg - Най-важните новини
С решение от 17 септември Комисията за финансов надзор заличава "Лев Инс Брокер" ЕООД от регистъра на застрахователните брокери. Това се вижда от публикация на сайта на институцията.

Същото решение е взето и за "Български брокер" ЕООД.

Не се посочват конкретните причини за това нито дали от това следват проблеми за клиентите на двете компании.

В добавен по-късно хиперлинк към името на първата компания, но...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Уикенд винетката, която се въвежда от 1 януари, ще струва около 10 лева, каза на пресконференция днес председателят на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов. Той представи начините за купуване на електрони винетки за леките автомобили и превозните средства до 3.5 тона след въвеждането на новия начин за плащане за ползване на републиканските пътища.

Глосов подчерта, че няма да има промяна в цените на винетките. Ползването на...
dnevnik.bg - Най-важните новини
"Алианц" подписа днес договор за генерално спонсорство с Международния олимпийски комитет (МОК). Контрактът влиза в сила през 2021 г. и е до 2028 г., като ще обхване четири олимпиади - зимните през 2022 и 2024 г. и летните през 2024 и 2028 г.

Германската застрахователна компания ще стане 14-ият основен спонсор на МОК. Финансовите параметри по сделката не бяха обявени, но се очаква олимпийският комитет да получава по 50 милиона долара годишно, пише...
dnevnik.bg - Най-важните новини