Препоръчани:
Реклама
На 19 май вечерта, сайтът "Биволъ" публикува статия със заглавие "Апартаментгейт: След затварянето на имотния регистър, името на Цацаров изчезна от скандална сделка. Цацарови – редовни клиенти на имоти от съдружник на "Мултак № 1" в Пловдив".

Текстът доведе до официално съобщение от пресцентъра на прокуратурата и от името на главния прокурор Сотир Цацаров, който отговаря на твърденията на "Биволъ". В публикацията се твърди, че през...
dnevnik.bg - Най-важните новини
България е сред най-големите износители на мед на вътрешния пазар на Европейския съюз. Това показват данните от доклад на Евростат, посветен на Световния ден на пчелите.

Страната се нарежда на шеста позиция, като е изнесла 10.3 хил. тона мед през 2018 г., което е близо 10% от общия вътрешен износ за ЕС. На първо място е Унгария, която е изнесла за миналата година 20 хил. тона мед. Зад нея се нареждат Белгия, Испания, Германия и Полша.

България също...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществена поръчка за изработването на разширен идеен проект за над 46 км от автомагистрала "Хемус" след връзката с пътя Русе - Велико Търново в посока Търговище.

Бъдещият изпълнител ще трябва да изработи разширен идеен проект и да направи пълни инженерно-геоложки проучвания и ПУП - Парцеларен план за участъка след връзката с път I-5 Русе - Велико Търново до пресичането с път II-51 Бяла - Търговище. Срокът за...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Грижата за здравето на служителите във всяка една компания трябва да заема важно място в задълженията на работодателите. Всеки знае, че здравите и активни служители са в основата на успешния бизнес. Когато работодателят инвестира във физическото и психическо здраве на своите служители, той инвестира в ефективността и продуктивността на своята компания, а съответно и в нейното бъдеще.

Точно заради това, ако един опитен мениджър иска ефективен екип, е важно да развива не...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Градският съвет на Венеция одобри правила за решаване на проблемите с проституцията и употребата на алкохол по улиците в препълнения с туристи град, предаде "Ройтерс".

Ще бъдат налагани глоби на хората, които пият алкохол навън през нощта, и на туристите, които се гмуркат в каналите или ходят разголени из града. Според новите правила проститутките може да бъдат глобявани с до 500 евро за "злоупотреба с обществено пространство" и за затрудняване на...
dnevnik.bg - Най-важните новини

dnevnik.bg - Най-важните новини
Бившият председател на Бюрото за контрол върху специалните разузнавателни средства Бойко Рашков не е декларирал над 750 хил. лева. Това се разбира от разпространена информация на сайта на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), която е проверила над 9000 декларации на хора, заемащи висши публични длъжности. Декларациите са за 2017 г. и са подадени през 2018 г.

Рашков попада в списъка на хората, на които...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Състав на Софийския градски съд назначи екологична експертиза, която са установи какъв въздух са дишали хората в София между 2015 и 2017 г.

Тримата експерти еколози и метеоролози ще бъдат назначени от Министерството на околната среда и водите, реши съдът, а от гражданската организация "Група за чист въздух" изразиха съмнение в безпристрастността и обективността им. Причината е, че и министерството, и Столична община, се управляват от една и съща политическа...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Новият председател на Партията на свободата (FPÖ) на Австрия Норберт Хофер обяви, че всички министри от организацията ще напуснат кабинета, ако канцлерът Себастиан Курц уволни вътрешния министър Херберт Кикл. На приключила току-що пресконференция обаче Курц каза, би искал коалицията да се запази до изборите, но "без корупция, скандали и инциденти".

Курц си тръгна от пресконференцията без въпроси. Не отвърна и на журналист, който с вик го попита кога ще отговори...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Капитанът на "Аякс" Матайс де Лихт ще напусне тима и ще подсили "Барселона" през лятото, съобщава Sky Sports, позовавайки се на свой източници. Централният защитник ще бъде купен за 75 милиона евро според информацията на британската медия.

Де Лихт, който е само на 19 години, се утвърди като един от най-важните играчи в тима. Той имаше ключова роля за достигането на "Аякс" до полуфинал в Шампионската лига и спечелването на дубъл в...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Строги ограничения на абортите са предложени в 16 американски щата, като пет от тях вече ги приеха. Ходът предизвика очаквана бурна реакция от правозащитни организации и въпросът вероятно ще стигне до Върховния съд. Това е именно целта на авторите на законите. Те се надяват, че това може да доведе до отмяната на ключово съдебно решение, гарантиращо правото на аборт на федерално ниво.

Какво става

Четири щата вече приеха тази година закони, които...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова провери дейностите, свързани с плановия годишен ремонт на пети блок на АЕЦ "Козлодуй", съобщава пресцентърът на Министерството на енергетиката.

"Удължаването на живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй" е един от основните приоритети на правителството в енергийната област. Неговото изпълнение ще даде гаранция за сигурността на електроенергийните доставки за българските потребители", коментира...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Най-добрият футболист във френското първенство Килиан Мбапе си отвори вратата за раздяла с ПСЖ. Той обяви, че това е повратна точка за него.

Мбапе получи приза си за играч на годината, след като вкара 32 гола в Лига 1 за шампионите. Отборът удължи хегемонията си в местния футбол, но отново остана с горчив вкус заради ранното отпадане в Шампионската лига.

"Това е повратна точка и е подходящият момент да го кажа. Когато кажа нещо, го мисля. Казах...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Финансовият министър Владислав Горанов смята, че са необходими по-високи имотни данъци и въвеждане на тол системата за тежкотоварните камиони, което трябваше да стане през август, но беше отложено от премиера Бойко Борисов под натиска на транспортните компании.

"По-добре е да не плащаш, отколкото да плащаш" е вкоренен житейски принцип, но ако искаме инфрастуктура с ниски данъци, трябва да се плаща, няма как без пари всичко", коментира той докато пътува по...
dnevnik.bg - Най-важните новини