Препоръчани:
Реклама
"Топлофикация София" е предприятие, което работи сравнително добре, обслужва редовно дълговете си, обслужва клиентите си относително добре, има много добра събираемост на вземанията. Като цяло мисля, че е много далеч от фалит.

Така описа ситуацията в компанията новият й директор Александър Александров в ефира на Дарик като посочи,че заварената от него реалност е далеч от това, което е чувал за дружеството преди да влезе в него като мениджър.
<br...
dnevnik.bg - Най-важните новини
В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Тъй рече баба Ега", с автор Ивинела Самуилова, предоставен от Издателство "Хермес"

И запомнете: никой човек, който е съществувал, не е умирал.
Никола Тесла

Младата изследователка на фолклора, позната на читателите от романа "Бабо, разкажи ми спомен" (Любима книга на България за 2016 г.), пристига в потъналото в цъфнали бадеми селце Горни...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Повече от година деца и младежи от цял свят стачкуват за климата. Започнахме движение, което надмина всички очаквания. Милиони хора дават своя глас и лично се включват в тази кауза.

Направихме го, не защото е нашата мечта, а защото не виждаме никой друг да прави нещо за осигуряване на нашето бъдеще. И въпреки подкрепата на думи от мнозина възрастни - включително от някои от най-влиятелните лидери - продължаваме да не виждаме действия.

Днес твърде...
dnevnik.bg - Най-важните новини

dnevnik.bg - Най-важните новини
На 9 декември, понеделник, президентът Румен Радев свиква среща с представители на Централната избирателна комисия, на отговорните институции за провеждането и организацията на местните избори тази година, съобщи неговата администрация.

В срещата са поканени да участват и анализатори на изборния процес.

Целта на срещата е да бъдат набелязани проблемите и начините за тяхното отстраняване, обявява пресслужбата на държавния глава.
<br...
dnevnik.bg - Най-важните новини
След статията на американския държавен секретар Майк Помпео за европейското издание на "Политико" г-жа Хуа Чунин, говорител на Министерството на външните работи на Китайската народна република, коментира темата в редовните пресконференции на министерството на 3 и 5 декември 2019 г. Предлагаме ви отговорите:

Пресконференция на 3 декември 2019г.

В статия на "Политико", Държавният секретар на САЩ Майк Помпео написа, че е...
dnevnik.bg - Най-важните новини
След като вчера Венецианската комисия и Комитетът на министрите към Съвета на Европа излязоха с остри и критични становища за предлаганите още през юни промени от министъра на правосъдието Данаил Кирилов, по-известни като закона за "тримата големи", правителството се събра извънредно на заседание и предложи нови промени.

От предложените текстове се вижда, че на практика управляващите не предлагат работещо решение и са прочели препоръките избирателно. Становището...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Българският съдия в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург Йонко Грозев коментира по БНР идеята на правителството да избере "независим прокурор", който да разследва главния. Кабинетът не обърна внимание нито на Комитета на министрите към Съвета на Европа, чиито предписания са задължителни, нито на препоръките на Венецианската комисия. Комитетът на министрите даде срок до юни 2020 г. на властите да въведат сериозни гаранции за институционалната, йерархичната и...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Над 60% от работодателите, които наемат ИТ специалисти и специалисти по компютърна техника, очакват нарастване в търсенето на кадри. Това показват данните от новото издание на рейтинговата система на висшите училища в България, която сравнява 51 държавни и частни висши училища, които обучават над 200 хил. студенти по стотици специалности, разпределени в 52 професионални направления.

Работодателите очакват още да нарасне броят на търсените специалисти по електроника и...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Множество катастрофи затрудниха движението тази сутрин на различни места заради заледяване след паднал дъжд. За 11 области бе обявен жълт код за поледици.

Инцидентите до момента са около 50 като най-радостната новина, че нямаме сериозно пострадали, няма загинали хора при тези инциденти, обяви на брифинг инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция", цитиран от Агенция "Фокус". "През нощта падна леден дъжд, вследствие на който станаха доста...
dnevnik.bg - Най-важните новини
Някогашното военно поделение в местността Акротирия в южната част на Несебър вече е частна държавна собственост и най-вероятно още в близките седмици до края на годината ще бъде организиран търг за продажбата му. Това стана с решение от последното заседание на Министерския съвет миналата сряда. Имотът обхваща един от трите полуострова в най-красивите части на Южното Черноморие, които Министерството на отбраната включи в списък с общо 100 военни имота с отпаднало предназначение. Сред останалите...
dnevnik.bg - Най-важните новини
"Гайдата е подарък от небето", казва Петър Бонев. От 30 години той свири по улиците на България и Европа. Една от любимите му "сцени" е парижкото метро, а най-благодарната публика, според него, са германците.

Видео: "Дойче веле"
dnevnik.bg - Най-важните новини